Soita 050 472 9000 arkisin 8 - 16
Koti- ja sairaanhoitopalvelu

Lapsiperheiden kotipalvelu

Mitä on lapsiperheiden kotipalvelu?

Lapsiperheillä on sosiaalihuoltolain 19 §:n mukaan subjektiiviseksi oikeudeksi katsottavissa oleva oikeus saada säännöksen mukaisten edellytysten täyttyessä lapsen hyvinvoinnin turvaamiseksi välttämätöntä kotipalvelua kuten lasten- ja kodinhoitoapua.

Kotipalvelua on järjestettävä, kun lapsen hyvinvoinnin turvaaminen ei ole mahdollista sairauden, synnytyksen, vamman tai muun vastaavan toimintakykyä alentavan syyn tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen kuten perheenjäsenen kuoleman tai vanhempien eron vuoksi.

Tarjoamme lapsiperheille luotettavaa kotipalvelua, joka tuo apua esimerkiksi kriisin, sairauden tai vaikkapa uuden perheenjäsenen syntymän keskelle. Lapsiperheiden kotipalvelulla tuetaan ja autetaan perheiden selviytymistä arjessa sekä vahvistetaan perheiden voimavaroja, kun vanhempien toimintakyky on alentunut. Palvelun sisältö voi olla muun muassa lastenhoitoapua tai välttämätöntä kodinhoitoapua.

Hoivalähde lapsiperheiden kotipalvelut
Hoivalähde lapsiperheiden kotipalvelut 2

Millä perusteilla lapsiperheiden kotipalvelua myönnetään?

  • Raskauteen, synnytykseen tai vauvan hoitoon liittyvä erityinen palvelutarve.
  • Monikkoperheeseen liittyvä avuntarve.
  • Vanhemman tai lapsen sairastumisesta johtuva lyhytaikainen avuntarve.
  • Perheen kriisitilanne (esim. perheenjäsenen sairastuminen tai kuolema, avioero).
  • Vanhemman tilapäinen väsymys tai uupumus.
  • Muu erityinen tarve; arvioidaan yhdessä muiden perheen kanssa työskentelevien tahojen kanssa.

Millä perusteilla lapsiperheiden kotipalvelua myönnetään?

Olemme Helsingin ja Vantaan kaupungin hyväksymä yksityinen palvelusetelituottaja. Voit tilata meiltä kunnan myöntämällä palvelusetelillä lapsiperheiden kotipalvelua, jolloin maksettavaksi jää omavastuuosuus. Lue lisää palvelusetelistä täältä.