Soita 050 472 9000 arkisin 8 - 16
Koti- ja sairaanhoitopalvelu

Omaishoitajan tukeminen

Omaishoitajan tukeminen

Omaishoito tarkoittaa vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön hoitamista omaisen tai muun läheisen henkilön avulla. Omaishoidon tuki on kokonaisuus, joka muodostuu hoidettavalle annettavista tarvittavista palveluista sekä hoitajalle annettavasta hoitopalkkiosta, vapaasta ja omaishoitoa tukevista palveluista. (STM). Usein omaishoito mielletään ikääntyneen hoitamiseksi, mutta hoidettava voi olla myös esimerkiksi erityistä hoivaa tarvitseva lapsi.

Omaishoidon tarve voi syntyä äkillisesti muun muassa sairauden tai vammautumisen seurauksena tai vähitellen avun tarpeen lisääntyessä ajan kanssa. Siihen liittyy usein elämänmuutos, joka vaikuttaa koko perheen arkeen.

Omaishoitajan tuen myöntämisen lähtökohtana on, että hoitoa tarvitsevan omainen tai läheinen haluaa ryhtyä omaishoitajaksi ja hoidettava hyväksyy tämän hoitajakseen.

Kuinka voimme auttaa?

Mikäli koet tarvitsevasi tukea tai hengähdystaukoa omaishoitajuuteesi, tarjoamme ammattitaitoista apuamme ja laadukkaita palveluitamme tueksesi.

Voit laittaa meille viestiä osoitteeseen info@hoivalahde.fi tai soittaa numeroon 050 472 9000 (arkisin klo 8–16). Yhdessä löydämme tarpeitanne vastaavat palvelut.

Hoivalähde omaishoitajan tukeminen